Раковец (словенечки: Rakovec) — населба во Општина Брежице во источна Словенија. Областа е дел од историскиот регион Штаерска. Населбата сега е вклучена во Посавскиот статистички

Read More

Добено (словенечки: Dobeno) — населба во Општина Брежице во источна Словенија. Областа е дел од историскиот регион Долењска. Населбата сега е вклучена во Посавскиот статистички

Read More

Петре Паунов Иљоски (1920 во Горно Средоречие, Охридско — септември 1944 во Србица, Кичевско) македонски партизан, учесник во НОБ. . . . Петре Иљоски .

Read More

Подпеч под Скала (словенечки: Podpeč pod Skalo) — населба во Општина Литија во средна Словенија. Областа е дел од историскиот регион Штаерска. Населбата сега е

Read More

Велика Гоба (словенечки: Velika Goba) — населба во Општина Литија во средна Словенија. Областа е дел од историскиот регион Штаерска. Населбата сега е вклучена во

Read More

Глобочице (словенечки: Globočice) — населба во Општина Брежице во источна Словенија. Областа е дел од историскиот регион Долењска. Населбата сега е вклучена во Посавскиот статистички

Read More

Кршка Вас (словенечки: Krška vas) — населба во Општина Брежице во источна Словенија. Областа е дел од историскиот регион Долењска. Населбата сега е вклучена во

Read More